dijous, 8 de març del 2012

Ple extraordinari del dia 7 de març 2012

A les 8 de la tarda en punt ha començat el Ple Extraordinari del Ajuntament d'Alforja amb com a únic punt del dia votar la moció presentada per ERC sobre l'adhesió d'Alforja a l'Associació de Municipis per La Independència.
El text complet de la moció és el següent:

En Rosendo Martorell Rovira, DNI 00000000, amb domicili al Carrer ----------, Urb. Portugal, d’Alforja, i actuant com a portaveu del grup d’ERC a l’Ajuntament de la mateixa localitat, fa lliurament a les oficines municipals de la següent documentació:

MOCIÓ PER L’ADHESIÓ A L’ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS PER LA INDEPENDÈNCIA


El 13 de setembre del 2009 s’iniciava a Arenys de Munt un moviment popular que reclamava exercir el dret d’autodeterminació a partir de realitzar una consulta impulsada per la ciutadania en la que es preguntava a la població sobre l’acceptació d’una Nació Catalana independent dins de la Unió Europea.

Aquella iniciativa va ser seguida per 554 municipis d’arreu del Principat, donant la possibilitat de votar per la independència de la nostra nació a més 900.000 catalans. El 10 d’abril del 2011, aquest procés es finalitzava amb la realització de la Consulta a Barcelona.

També, com a conseqüència de la sentència del Tribunal Constitucional en relació a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya que va comportar una modificació de continguts que retallaven l’àmbit d’autonomia del nostre país, va sorgir un moviment entre els municipis del Principat de Catalunya que va comportar la declaració de municipis moralment “exclosos” de la Constitució Espanyola, recollint d’aquesta manera el sentit de la manifestació sobiranista del 10 de juliol de 2010.

Tenint en compte que el dret a l’autodeterminació és un principi fonamental dels drets humans, qüestió aquesta que està recollida a la carta de les Nacions Unides, com també al Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics ratificat per l’Estat espanyol el 27 de juliol de 1977, que en el seu Article 1 proclama: “Tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació. En virtut d’aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu desenvolupament, econòmic, social i cultural.

Tots els pobles poden, per a les seves pròpies finalitats, disposar lliurement de llurs riqueses i de llurs recursos naturals sense perjudicar, però, cap de les obligacions que sorgeixen de la cooperació econòmica internacional basada en un principi de benefici recíproc, i també del dret internacional. En cap cas, un poble no pot ser privat dels seus mitjans de subsistència.

Els estats en aquest pacte, incloent-hi aquells que tenen responsabilitat d’administrar territoris no autònoms, i territoris en fideïcomís, promouran l’exercici del dret a l’autodeterminació i respectaran aquest dret d’acord amb les disposicions de la Carta de les Nacions Unides.”

Tenint en compte que el Decret 110/1996, de 2 d’abril, regula la constitució d’organitzacions associatives de les entitats locals de Catalunya per tal de protegir i promoure els seus interessos comuns i genèrics, diversos Ajuntaments van impulsar la creació d’una associació de municipis que treballi per avançar cap a l’assoliment de la independència de la nostra nació des de l’àmbit municipal;

És per aquest motiu que es proposa al Ple l’adopció del següents acords:

PRIMER.- Acordar l’adhesió de l’ajuntament d’Alforja a l’Associació de Municipis per la Independència, que implica la plena acceptació dels estatuts d’aquesta entitat, constituïda a Vic el 14 de desembre de 2011 i l’objecte de la qual és l’assoliment dels drets nacionals que corresponen a Catalunya i promoure l’exercici del dret a decidir.

SEGON.- Acceptació dels estatuts que regulen l’Associació.


TERCER.- Designar a l’Alcalde com a representant d’aquest Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència. Quan l’Alcalde no hi pugui assistir, mitjançant resolució expressa, podrà delegar aquesta representació en un regidor.

QUART.- Facultar l’Alcalde per signar els documents necessaris per l’execució del present acord.

CINQUÈ.- Remetre certificat de l’acord a la presidència de l’Associació de Municipis per la Independència domiciliada al C. Ciutat, 1, 08500 Vic.

L'Acalde llegeix un comunicat que ha preparat la Plataforma d'Alforja, i el portaveu d'ERC el text de la moció.

Sendo Martorell, portaveu d'ERC continua dient:

Finalment vull des de la meva posició de portaveu del Grup Municipal d'ERC d'Alforja, sigui quin sigui el resultat de la votació, donar les gràcies al Sr. Alcalde i al seu Govern per la prompta gestió de la moció que presentem.
També voldria encoratjar a tots els Regidors/es d'aquest Plenari i convidar-los a alinear-se amb nosaltres en allò que fa tant de temps que demanem:
La Independència de Catalunya!!!

La portaveu del grup Municipal Socialista,va fer lectura dels seus arguments justificant llur votació.

Resultat de la votació:

Esquerra Republicana de Catalunya: A favor.
Esquerra Únitaria: A favor.
Convergència i Unió: A favor.
Partit Socialista de Catalunya: Abstenció

Queda aprovada la moció.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

No estic en disposició de saber l'argumentació dels Socialistes d'alforja per no recolzar la proposta, però no més llegir els resultats de la votació, ja m'ha fet bullir la sang de bon matí, la cosa està clara i diàfana per tal de salvar el vot españoliste de una gran part del seu electorat el socialisme català es declara contra la independència de Catalunya un acte partidisme i mesquí.el tufo sociata va de la Bacon abanderada del exercit Español, del ex president D'Extremadura. al Bono caspós amb perruca postiza.... la junta d'Andalusia repartint manteca pels señoritos, els amigats del montilla senedor i senyora inclosa amb 20 sous x cada dit del peu. feu penaaaaaaaa

Anònim ha dit...

El regidors del grup socialista van argumentar l'abstenció explicant que ells només prenent part en les votacions que que afecten a la cosa municipal. Ara seria el moment de recordar el seu vot la passada legislatura referent a l'escola en català, o favor del reconeixament de les dones, etc. com podem veure només a la cosa municipal.

Anònim ha dit...

Visca el socialisme alforgenc.
Ara dic una cosa, però abans o després faig el contrari.
Us recorda algun president del govern?
Tots són de la mateixa camorra.
Ànims socialistes seguiu llepant la m.... dels vostres caps polítics, (ells vivin de luxe i exufats)

Anònim ha dit...

Bon dia a tothom!! :-D (perque vegeu i contextualitzeu l'estat d'ànim..)

Al 1er anònim, que diu "No estic en disposició de saber l'argumentació dels Socialistes d'alforja per no recolzar la proposta".... fer-te saber que els Plens son oberts al públic i que normalment duren poquet o sigui que només que sacrifiquis una estoneta de la teva vida (nosaltres si que ho fem)podràs estar al dia.
Continua "es declara contra la independència de Catalunya"... no, no, no.... si ho rellegeixes veuràs que ens vam abstenir i de tota manera el que es votava no era el sí o el no a la independència... sino el estar o no representats com Ajuntament en un grup que vol treballar per aquest fi
De la resta.... no coment, cadascú es molt lliure (faltaria!!!) de pensar i escriure el que "li roti".

Al segon anònim, que diu: Tens rao... no sempre ens em abstingut o no em votat si eren afers de fora vila.

Al tercer anònim, que diu: "Ànims socialistes seguiu llepant la m.... dels vostres caps polítics"..... pos tampoc! Tenim personalitat i pensaments propis que no sempre coincideixen amb els nostres caps, com dius. No pensar igual que "tú" no vol dir necessariament tenir manca de personalitat ni d'idees propies.

Un cop "contestats" els comentaris o per lo menys les parts que em semblen més "ofenoses", només dir-vos que si el to es correcte, cordial, sense manques de respecte vers al que sembla que pensen diferent de vosaltres... podeu comptar amb mi per parlar "largo y tendido" sobre aquest tema i els que convinguin.... si el to a de ser el que es deriva d'algun d'aquests comentaris.... no crec que valgui la pena... com diu una celebre (:-D) frase del face "Nunca discutas con un imbécil,. te hará descender a su nivel y allí te ganará por experiencia. " I per lo que més volgueu.... no malinterpreteu aquesta última frase!! No pretenc tractar d'imbècil a ningú!!

Gemma Capella Ferré

Anònim ha dit...

Anònim 1

una resposta tant extensa com carèn de contingut, mereix una resposta nítida concisa,

1punt referent la tema al qual m'has interpel·lat queda clar que en cap moment no he fet menció el vot a favor en contra o abstenció del vostre grup. sinó simplement he constatat un fet, que és la desafecció profunda del socialisme Català en vers els sentiments d'identitat pròpia com a país.

L'ombra allargada del vostre alter ego el Partido socialista obrero español arriba fins la política municipal en forma de vot, això sí.... d'abstenció...

Per cert t'he vist molt destra amb la frase del face, una ironia molt fina si Sra.... i amb un castellà exquisit, jo també sé un proverbi català que potser no lluirà tant.. però davant la saviesa popular catalana no hi ha color..."Qui té el cul llogat no seu quan vol"

Anònim ha dit...

Està clar, més val tindre el cul des-llogat com CiU i pactar pressupostos i amorios retalladors directament amb el PP. Aquí podríem aplicar-hi la saviesa catalana, la finesa i fins i tot alguna d'abast sideral. I no és una ironia.
Suposo que, a banda de tot, deus tenir alguna màquina de "constatació" d'afeccions i desafeccions al fet identitari català, que funciona a la perfecció i no admet errades. O això o una important incapacitat per entendre que les sigles d'un partit, fins i tot en el cas de CiU o del PP, poden incloure moltes maneres de ser molt diverses, hi poden cabre maneres de pensar molt diferents. I que la militància, almenys tal com jo l'entenc i en el meu partit, és una forma de treball.
Quan rebi pressions concretes per votar a favor o en contra d'alguna cosa o altra, sigui sobre qüestions nacionals o qualsevol altra, t'ho faré saber.
Tanco, per la meva part, la discussió virtual amb anònims.
Diana Salvadó.

Anònim ha dit...

Em permetràs dir que em deceps profundament amb to del teu discurs, es nota una certa fragilitat dialèctica si em permets dir-ho així... es molt pobre i recurrent per part vostra fer ús d'aquest automatismes... per debatre qualsevol tipus de discordança ideològica... que té que veure Ciu i el PP? retallades? de que estem parlant??? ara sols falta que em deixis anar un.....perqué les nostres polítiques d'esquerres defensen el ordre social de la classes més desafavorides bla bla bla bla bla percebeixo un tuf de politicària comarcal...algú que també està pensant en llogar el cul...ja hi hauran prou cadires per tots??

Anònim ha dit...

Jo si estic en disposició de saber lo que van votar els socialistes al plé en questió,.. jo hi era.

Puc dir que jo conec als socialistes alforgencs despres de tres anys de tractes directes amb ells i no em va extranyar el seu vot, bé de fet si que en va extranyar jo esperava un vot contrari,.. (deu ser que no els conec tant bé com em pensava).

Amb nombroses converses amb membres del grup socialista d'Alforja sempre, però sempre, eh! m'han dit que ells no son independentistes si no que son federalistes. Un hi afegiria que ser federalista està bé si trobes algu amb qui federar-te, però aixó ja és un altre debat.

Si no ets partidari de l'independència del teu pais lo normal es que votis en contra de que l'ajuntament al que pertanys s'adhereixi a una associació que busca precisament la independència, però ells es van abstenir i es van abstenir segons paraules de laseva portanveu Gemma Capella per respecte a la Plataforma Alforja Decideix que havia treballat de valent buscant complicitats amb assiciacions i particulars alforgencs per poguer arribar a aquest punt.

Dit d'una altre manera es van abstindre, (al meu entendre), per que no fos cas que votant an contra d'un sentiment que jo crec que cada vegada és més majoritari a la societat alforgenca perdessin algun vot, suport o simpatia. Crec sincerament que el paper del grup dels socialistes és força complicat ja que suposo que la decisió d'abstenir-se és deu haver pres despres de discutir-ho entre ells.

En tot cas l'independència de Catalunya és cada vegada més aprop i fets com que el PSC-PSOE no hi voti en contra així ho demostren.

Andreu Serra.

Anònim ha dit...

No sé qui ets. No puc comparar les meves fragilitats dialèctiques ni els meus tufos politiqueros amb qui no té la valentia ni tan sols d'ensenyar qui és. Som en un poble, i tots ens coneixem: ves que signar els teus comentaris no els desacredités.
Ara sí que ho deixo estar.
diana

Anònim ha dit...

Feia molt temps que no entrava en els blogs alforgencs...veig que l'únic actiu`és aquest...i quin desastre...continuem amb baralles com nens/es petits/es...TOTS...els que diuen i els que contesten x al.lusions. De veritat tot plegat patètic!!!