dissabte, 16 d’octubre del 2010

LA REGIDORIA DE JOVENTUT INFORMA

En el passat Ple de l’Ajuntament del dia 5 d’octubre, el grup municipal de CiU va demanar que, davant del mal manteniment del local que hi ha a la plaça de les Monges destinat al joves, es tanqués aquest local. També va posar com a motiu que s’hi havien consumit begudes alcohòliques.

Aquesta regidoria vol informar que el local que hi ha a la Plaça de les Monges és va cedir al Grup de Joves d’Alforja com a lloc de trobada i reunions del col·lectiu.

Aquest col·lectiu es va constituir la tardor del 2009 i consta de més d’una quarantena de membres d’entre 14 i 25 anys. Té com a finalitat promocionar l’associacionisme del jovent al poble d’Alforja com una manera de lluitar contra l’històric “passotisme” del jovent Alforgenc.

El Grup de Joves s’autogestiona, té una junta directiva i elabora les actes de les seves reunions. Des de fa un any està fent diverses activitats, des de la venda de castanyes fins a un torneig de 24 hores de futbol–sala. Han dissenyat un logotip i han fet samarretes per poder-les vendre, han participat com a monitors al Parc de Nadal proposant i duent a terme les activitats que allí es desenvolupen i tenen previst a dia d’avui fer un programa d’actes fins a final d’any.

Tots aquest actes estan pensats per a recollir medis suficients perquè l’estiu del 2011 puguin dur a terme una gran festa decidida, organitzada, promocionada i executada per ells mateixos i convertir el Grup de Joves d’Alforja en una associació de ple dret.

Un objectiu com aquest no és una feina fàcil i l’Ajuntament n’és conscient i sap que una organització de joves pot cometre errors i que sens dubte és cometran. L’Ajuntament farà les gestions necessàries perquè els errors no és repeteixin.

El més fàcil davant dels errors i la mala gestió del local és tancar-lo però aquesta regidoria, tenint en compte la feina feta fins ara pel Grup de Joves d’Alforja, creu que s’ha de ser pacient i esperar que els mateixos joves siguin capaços de redreçar els seus errors. Al mateix temps, ajudar-los a fi que assoleixin els seus objectius que sens dubte farà que una associació juvenil alforgenca sigui forta i exemple per a futures fornades d’adolescents.


És per això que des de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Alforja demanem a totes les entitats, població i grups politics alforgencs la màxima comprensió i col·laboració amb el Joves d’Alforja perquè aquesta associació és consolidi i formi part de la xarxa d’entitats alforgenques que és l’enveja dels pobles del voltant.


Andreu Serra i Salvat
Regidor de Joventut d’Alforja.


14 comentaris:

Anònim ha dit...

si visquesis prop de las monges segur que el to de la teva "dolça" carta seria un altre

a l´estiu no han parat de fer soroll fins tal i quina hora ,

un vei molt molest,amb els joves i amb qui permet el que fan al local

MARIA ha dit...

No se si cal tancar-ho, però permetre tanta porqueria i tants porros, potser hi hauria haver mes control i ser mes responsables, tants els joves com els regidors.

andreu ha dit...

"El més fàcil davant dels errors i la mala gestió del local és tancar-lo però aquesta regidoria, tenint en compte la feina feta fins ara pel Grup de Joves d’Alforja, creu que s’ha de ser pacient i esperar que els mateixos joves siguin capaços de redreçar els seus errors. Al mateix temps, ajudar-los a fi que assoleixin els seus objectius que sens dubte farà que una associació juvenil alforgenca sigui forta i exemple per a futures fornades d’adolescents."

Podem fer lo fàcil o intentar lo difícil.

Anònim ha dit...

Ep, no funciona la plana web del poble!!

Sendu ha dit...

Està en reparació, xapa i pintura.

Unknown ha dit...

Sempre ha passat el mateix... Alforja,ser jove representa per molta gent que no tens ni la més mínima idea del que és fer res a la vida, i esclar fumar porros.
Llegint els comentaris de "anònim" i "MARIA" he tirat enrrera en el temps,(no gaire, també es cert) quan erem nosaltres els que ens pelàvem de fred per les cantonades del poble, i els que passaven per allí ens mirava malament,vam aconseguir el local i no ens treien l'ull de sobre, però no perquè passessin per allà per casualitat sinó perquè els "veïns molestos" ja procuraven passar-hi.
Senyors, nosé si me explicat gaire bé, el que volia que es reflectis és que en aquest poble des de sempre s'ha vist malament el jovent,fessin o no fessin alguna cosa.Seria moooolt positiu que els hi donguessin una oportunitat i mirar les coses bones que fan per aquest poble, el NOSTRE poble, són ells els que l'han de tirar endavant.
Estic molt contenta que s'hagi pogut tirar endavant el grup de joves d'Alforja, crec que es molt positiu pel poble.

Endavant!

Anònim ha dit...

El problema és que la gent quant es fa gran ja no recorda el que feia quant era jove.
Endavant que de joves sempre ni haura i sempre faran falta.

Anònim ha dit...

És clar que sí,endavant!!!! És evident q s'hauran comès errors però d'això se n'aprèn i d ben segur que si els hi doneu una nova oprtunitat no la malgastaran. L'associacionisme és un fet potent en el nostre poble i que una de les entitats ara sigui un grup d joves és una molt bona notícia. Això sí joves, si voleu que us valorin us heu d fer valorar i això vol dir seguir unes normes bàsiques doncs el local és de l'ajuntament i com qualsevol entitat del poble voslatres teniu uns drets però també uns deures. Tema porros...és el gran problem de la nostre poble (i societat)...però si condemnem al nostres joves a no tenir local on organitzar les activitats de la seva entitat...on els aboquem???doncs, crec q sinó tenen local els aboquem q vagin per aquí i per allà on igualment hi trobaran(els q caiguin en aquesta espiral) porros,beguda i el q faci falta...això volem? fa molt temps que no hi havia un grup d joves amb ganes d'alguna cosa més q anar pels bars i d marxa,doncs recolzem-los a tope!!!!! Ells són el nostre futur deixem q aprenguin a caminar i és evident que cauran però caldrà que entenguin pq han caigut i així la pròxima ja evitaran caure.

un jove d'alforja ha dit...

donu les gracies a l'Andreu Serra com a regidor de joventut i festa i a tot el seu grup de ERC ALFORJA x ajudarnos i donarnos suport amb aquestes ultimes coses que estem fen els joves d'alforja

un de diferent ha dit...

Jo també soc un jove del poble i penso que nosaltres tenim molts valors que no son precisament les drogues i el gamberrisme, hi ha de tot al món però jo i els meus amics i amigues també ens ho passem molt bé i ens divertim força sense haver de fumar porros ni fer el xul.lo.
també és bo de respectar els altres i potser també de pensar en el demà.
Gracies.
un jove diferent, potser....

un convilatà ha dit...

Hola, he llegit la carta de presentació dels joves d'Alforja i crec que comencen una mica amb polèmica, ja que penso que ningú del poble ni del món vol que NO existeixin, al contrari volem que hi siguin i que facin moltes coses pel poble i que participin en tot el que es faci, això és molt bo.
Jo no vaig assistir al passat ple, però segons els comentaris populars, no es va dir que no havieu d'exixtir sinó que ho haurieu de fer bé, i donar exemple als mes petits que ja comencen a imitar-vos.
Escric en aquesta pàgina perquè no he trobat cap correu electrònic a la vostra carta.
Gràcies per ser-hi i per ajudar al poble que ho necessita molt.
un convilatà

andreu ha dit...

Benvolgut convilatà;

Si vols parlar directament amb el Col·lectiu de Joves d'Alforja, ho pots fer en aquesta direcció:

http://www.facebook.com/joves.alforja

Anònim ha dit...

..... seguim sense web municipal

JTemps ha dit...

Benvolgut llepafils anònim que vius a prop de la plaça de les monges, primer que res m’agradaria mostrar-te el meu menyspreu pel teu anonimat, si acuses a algú el mínim que pots fer és donar la cara.

Jo també visc al costat de la plaça i he pogut dormir cada nit de l’estiu amb la finestra oberta sense que em despertessin els joves, i s’hi hagut alguna nit que m’han despertat per fer soroll, et puc assegurar que no eren gaire joves els sorollosos, més aviat adults i amb canalla gran al seu càrrec. Però estar clar que a cadascú ens desperta el què ens molesta. A mi els joves quan estan organitzats amb l’esperit de construir alguna cosa per a ells, i de retruc pel poble, no em molesten, ni quan fan soroll.

La Maria (casi anònima) surt amb el tòpic dels porros i els joves, crec que només t’hi faltava dir que son grenyuts i que no faran res en aquesta vida, i naltrus, els adults assenyats, els hem de salvar, tancant-los-hi el local i reconduir la seva moralitat equivocada per tal que facin el jo vull. – una mica fort, no?-

En primer lloc no crec que es pugui acusar a tot el col.lectiu de fumar porros, les dades de la Generalitt de Catalunya diuen que el 42% del joves entre 14 i 18 anys els han provat i que el 27% en consumeixen habitualment, això vol dir que entre el 58 i el 73% ni els han provat o no en fumen habitualment, i crec que és just dir ben clar que la majoria dels joves NO fumen porros. Jo crec que els joves d’Alforja, més aviat fan baixar aquesta estadística, que no pas engreixar-la.

Per les escales d’accés al bloc de casa meva hi han passat pràcticament totes les quintes de joves del poble experimentant amb els porros, sense que ningú se’n preocupés tant com tu Maria, però si els haguéssim fet fora de les escales de casa, ho haurien fet igualment en un altre lloc. Un poble que aïlli als seus joves per comportar-se com a joves està condemnat a ser un poble de vells, això sí, molt probablement sense soroll.

Amb això no vull fer un al.legat a favor dels porros, ni crec que s’hagi de permetre que en els locals municipals s’autoritzi el consum de drogues, però tampoc hem d’anar a l’altre extrem a clausurar locals o criminalitzar a tots els joves. En tot cas dir-los-hi que en el interior del local no esta permès el consum de drogues, però una vegada siguin fora del local, és una opció personal de cadascú de fer el què els roti. És més crec que el temps ens dirà, si el grup de joves es consolida, si d’aquest local de la plaça de les monges en sortiran més veïns compromesos amb el poble o drogoaddictes insolidaris i sorollosos, jo sense cap mena de dubte aposto pels primers.

Als Joves, que SI donen la cara, només els puc dir que tenen el meu suport, intentaré recolzar i participar en tots els actes que em sigui possible, que de gent amb ganes de tocar els bemolls en trobaran sempre, però que hi posin una mica de seny amb el que fan i es deixin estar d’hòsties, que el que fan és per estan orgullosos com a poble.

Òscar Àvila