dimecres, 18 de novembre del 2009

S'impulsa una coordinadora de les consultes sobiranistes al Baix Camp

Fins avui, més de 6.500 persones del Baix Camp estan cridades a les urnes el proper diumenge 13 de desembre per respondre sobre la independència de Catalunya. Alforja, Almoster, Maspujols, Montbrió i Vilaplana són els cinc primers pobles que s'han adherit a aquesta entitat i col·laboran conjuntament en la organització de les consultes als seus pobles.
Sota el paraigües d'Òmnium Cultural, 'Baix Camp Decideix' vol unir esforços perquè la consulta del proper desembre es desenvolupi "amb la màxima transparència, veracitat i fiabilitat". Un dels altres objectius de la plataforma és aconseguir el màxim ressò de les consultes i la màxima participació. La plataforma també organitzarà la cerca de voluntaris comarcals i la recollida de donacions per finançar les consultes als pobles del Baix Camp.
Implicació de la ciutadania a Almoster i Montbrió
Mar Rodríguez, portaveu d''Almoster Decideix', ha explicat la bona acollida que la proposta ha tingut al seu poble i actualment ja compten amb més de 80 voluntaris. Rodríguez, tot i que lamenta que la consulta no es faci a tot Catalunya, creu que és important saber realment quin suport té la independència.
'Almoster Decideix' organitzarà el proper dijous 26 de novembre una xerrada amb l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Mora, per donar el tret de sortida a la campanya per la Consulta del 13 de desembre. La xerrada de Mora presidirà un sopar-col·loqui on també hi participaran altres comissions organitzadores de les consultes populars arreu del Camp de Tarragona.
El representant de 'Montbrió Decideix', Anton Medico, ha explicat que tot i la negativa de l'Ajuntament a donar suport a la consulta, la comissió ha recollit les complicitats d'entitats culturals i socials del municipi per organitzar la consulta. La moció presentada per ERC a l'Ajuntament de Montbrió va ser rebutjada amb els vots negatius de CiU i PSC.
"Als pobles petits cal que guanyi la participació"
Els representants de Vilaplana i Maspujols, Mar Joanpere i Josep Rabascall, han explicat que les característiques d'aquests dos pobles possibilitarà una bona campanya 'porta a porta' i creuen que "els pobles petits s'ha de convertir en el referent de la participació".
Rabascall, portaveu de l'entitat de Maspujols, ha explicat que des de 'Maspujols Decideix' es farà campanya perquè la gent voti, sigui quin sigui el sentit deu seu vot. Rabascall creu que és important que la societat civil prengui la paraula i lideri aquest procés. A Maspujols fou un dels pocs llocs on els regidors del PSC van donar suport a la organització de la consulta. La moció es va aprovar amb els vots de tots els partits de l'ajuntament; CiU, ERC i PSC. Des de 'Maspujols Decideix' es fa una crida a una participació normalitzada, "sense por", per demostrar que "no passa res perquè la gent pugui opinar".
Alforja serà l'únic poble del Baix Camp que organitzarà la consulta en la segona convocatòria, prevista al febrer, ja que no s'ha tingut prou temps per poder organitzar una consulta "en condicions". Alforja també compta amb el suport de l'ajuntament; en aquest cas, la moció va ser aprovada per ERC i CiU, aquests últims a la oposició, i l´abstenció del PSC.

Font: delCamp.cat

Rabascall, Joanpere, Porqueras, Medico i Rodríguez amb el cartell de la Consulta.