dissabte, 16 de juny del 2012

Quin mal a la butxaca!!!

Son temps difícils, ho sabem tots!....
Les famílies ho passen malament, ho sabem tots!....A moltes famílies tots els membres estan en situació d’atur, ho sabem tots!
Tots? Tots sembla que no, alguns sembla que no s’han adonat de la situació econòmica de la majoria de les classes mitjanes i baixes.
  Alguns ja van anunciar en el Ple de l’Ajuntament del dia 5/10/2011 les pujades de totes les les taxes, sobre tot les importants, les que piquen, les que fan mal. Van decidir pujar-les sense donar xifres, no van donar percentatges, però nosaltres si que vam posar percentatges com es pot llegir a les actes, i vam avisar i fer notar que per exemple el IBI (Impost sobre bens i immobles) pujaria un 35%, percentatge que ens va semblar una barbaritat i de fet vam votar en contra.
Però en realitat i un cop els rebuts presentats a cobrament, això si “Donant facilitats” i dividint el rebut total en dos, resulta que la pujada real és del 43%!!!! Casi la meitat del rebut del any anterior!! És inaudit!!! En el Ple del dia 5/10/2010, ja vam fer notar que les pujades de les taxes eren abusives i responien a una maniobra política que aconsella pujar al màxim els impostos el primer any de mandat. Creiem que francament hi havia altres maneres de fer-ho més progressives i molt més suaus. A tall d’exemple en el període 2009 - 2010 el IBI va pujar el 1%, en el període 2010 – 2011 va pujar el 2,5%. I per l’any 2012, la nostre intenció era incrementar un 10 o 15% màxim i incorporar tot un seguit de propietats que no pagaven i que es van posar fiscalment al dia, augmentant així substancialment la recaptació.
Tot plegat lamentable i demostrant molt poca sensibilitat envers les classes menys afavorides.
I a més per si no era suficient, també han posat a cobrament el rebut de les escombraries.....Sense comentaris!!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvinguts al món de CIU i els seus amics del PP.
El poble paga i ells a viure bé.

Anònim ha dit...

L’Alcalde fa una exposició completa del pressupost que vol sotmetre a votació per part del Plenari. A la ronda d’exposicions ens referim i agraïm la invitació que ens va fer l’Alcalde per explicar-nos i consultar-nos el pressupost 2012 abans de tancar-lo.
Com que el pressupost, a banda d'algunes diferencies de criteri ens sembla raonable, el grup d’ERC hi vota a favor.

SI NO VAIG ERRAT AQUÍ ESTAVA INCLÒS EL AUGMENT DEL 30% " EL ALTRE 10% LA POSAT EL RAJOI "

Sendo ha dit...

No, a la pujada de taxes vam votar en contra, ho pots consultar en el resum del Ple en qüestio.
Salut!

Anònim ha dit...

Però per la sardinada de St. Joan més gent que mai. Diumenge vinent recuperem la tan anyorada paella(els alforgencs no en devem saber fer a casa nostra)......
Això és el que el poble va votar , i en això no se'ls va enganyar.
Que ens apugin tots els impostos amb percentatges desproporcionats és bo per a que poguem pagar uns petits sous d'alguns regidors, que fins l'any passat no havien sortit de les arques municipals.
Visca la dreta!!!