diumenge, 15 de maig del 2011

Alforja, Ara Tots! (El discurs del candidat.)




Alforja Ara Tots!
Que vol dir axó? Que significa?
Molts cops en campanyes electorals, ja siguin municipals, al Parlament Català o d’àmbit estatal, els partits solen fer servir la foto del candidat/a i un eslògan.
Aquest eslògan que és la petita frase que acompanya la cara del individu/a, molt sovint és ambigu o inclús no vol dir res directament.
Estem farts de veure: El canvi, pel canvi, ara el canvi, som-hi, podem,farem, serem etc…

Però fixeu-vos un instant en aquesta frase: ALFORJA ARA TOTS!!
És curtet tres paraules, i en canvi aplicat al nostre poble té tantes connotacions, significa tant!!

Hem fet coses molt bé i altres poder no tant, però lo que hem après de veritat fent-les, és que lo que no falla mai, lo que sempre funciona, és alló que s’ha fet amb consens, tots junts, tots plegats, com per exemple les festes dels 850 Anys, las noves normatives de la piscina, las del pavelló esportiu i diverses actuacions més sobre tot en el camp de la cultura... homenatges, investigacions, conferencies.

La veritat és que han estat moltes menys de lo que desitjàvem, però s’han fet i han sortit bé, molt bé.

En els temps que corren amb la que està caient, en els pobles demogràficament comparables al nostre, totes les decisions petites o grans s’hauran de prendre consensuades, és a dir.... amb l’acord de tots els grups politics, o la gestió i les arques municipals ho passaran molt malament.

I aquesta és l’aposta, l’aposta valenta d’Esquerra d’Alforja. Una estratègia mai vista, que posa els interessos del poble per damunt de persones o partits.
Apostar per un govern unitari de 9 regidors, els 9 regidors escollits pels alforgencs/ques, siguin del partit que siguin.
Nosaltres prediquem aquesta formula, però a més hi creiem, i per demostrar-ho estem disposats a quedar fora d’un hipotètic govern municipal si no es compleix aquesta premissa.
Intentarem per fi trencar aquesta dualitat que dura ja massa a Alforja, i que en ple segle 21, ja no té raó de ser.
Ens acompanyaran els demes grups en aquesta iniciativa tant innovadora?
Seran capaços de no posar els interessos partidistes per davant de les necessitats del poble?
La resposta a partir del 22 de maig.

La feina feta:

Algunes veus ens han acusat “d’haver-ho fet malament”...Bé és cert que al entrar al consistori érem del tot novells en qüestions de gestió municipal….i és veritat segurament que en alguna cosa s’ha fallat com a grup i també en decisions del equip de govern, si segur. Qui té boca s’equivoca i qui fa coses també.

Arribats en aquest punt, podria cantar-vos les alabances de lo que hem fet durant aquests 4 anys, tenir-vos una bona estona entretinguts explicant-vos-ho, però axó ja ho va fer l’altre formació política a govern, i ho van explicar molt bé, amb molta precisió i amb tot luxe de detalls, jo hi era i em va agradar força....... però es van deixar un detall.... només un detallet “insignificant”, a govern hi havia dos grups, hi ha dos grups. La feina feta és conjunta.

Jo no ús faré la llista de les bones coses fetes durant la legislatura, que se’n han fet i moltes.... no ho faré, prefereixo tenir la vostra atenció parlant-vos del futur.

Això si, ho vull remarcar especialment, perquè crec que és de justícia fer-ho, sobre tot per els meus companys regidors d’esquerra, treball durant la legislatura que ara acaba no se’ns pot negar, a nivell de grup d’Esquerra han estat:
-850 reunions de tots tipus, en total unes 3500 hores invertides.
-3400 hores de presencia a l’Ajuntament.
-Prop d’un miler de decisions de govern, debatudes amb l’equip de govern.
-Diversos centenars d’iniciatives presentades a les reunions de l’equip de govern.
-Assistència a cursos, congressos, jornades, conferencies, presentacions, inauguracions, sempre en representació de l’ajuntament.

Aquest és el bagatge que hem anat acumulant a lo llarg d’aquests 4 anys.
Un bagatge que ara s’ha traduït en experiència i decisió a l’hora de gestionar el municipi.

I creieu-me que de decisió, imaginació i ganes de fer per poder gestionar un municipi com el nostre de menys de 2000 habitants amb el nivell d’ingressos que genera, se’n han de tenir grans dosis.
Els malabarismes a l’hora de buscar els recursos financers per dur a terme els nostres projectes ha estat una feina feixuga, quadrar pressupostos, trucades, reunions, desplaçaments més trucades.....i sobre tot la caça i captura continuada de subvencions imprescindibles per portar-los endavant.

He de dir que tirant la vista enrere i a pesar de les vicissituds i entrebancs de tota mena passats durant la legislatura, em permetreu felicitar a tots els regidors del consistori.....a tots! Pels esforços i el treball que han aportat.

També vull fer esment a títol particular i des del grup d’Esquerra al personal del Ajuntament, a tots, funcionaris, personal laboral o contractats per poc temps, tots han contribuït a tirar endavant més fàcilment aquest període de quatre anys.
Els encoratjo doncs a seguir i millorar.... actitud i ganes de servei al poble, governi qui governi.

L’equip d’Esquerra.

Per afrontar aquests comicis i la legislatura 2011/2015, hem conformat un equip humà de primera categoria.
Una barreja de cares noves i gent ja consolidada amb experiència en el món del municipalisme.
Joventut, maduresa, experiència, compromís i responsabilitat amb una mitjana d’edat de 40 anys.
Gent que treballa i posa hores del seu temps d’oci i de llurs famílies en benefici de la comunitat.
A la majoria els coneixeu, a d’altres segurament no tant, però ús puc garantir que son homes i dones amb ganes i de tota confiança.

El Programa electoral.

Lògicament en un poble de les característiques del nostre, a l’hora de confeccionar el programa electoral, que no és altre cosa que el catàleg de les accions de govern que es pensa dur a terme durant els 4 anys de mandat, els dels diferents partits participants tindran molts punts en comú, és normal els interessos son els mateixos i els problemes també.
És més la manera de tirar-los endavant en quan a mètodes a fer servir i matisos, que no el fons dels mateixos, és per això que confiem poder unir programes i esforços.......és de sentit comú!!

Aquestes son les quatre maneres de fer que proposem:
-Treball consensuat.
-Tocar de peus a terra i no fer volar coloms.
-Optimització dels recursos econòmics.
-Eficiència en la gestió.

I aquests son els nostres cavalls de batalla prioritaris per el període 2011/2015:

1) Aprovació definitiva de un POUM sostenible, ben dissenyat i en el que tots els grups es sentin a gust.
2) Pla de mobilitat, optimitzant les places de pàrking disponibles i creant-ne més on sigui possible.
3) Escola i Llar d’infants, seran dos fites difícils de portar a terme, esperem però que amb l’acord total de tots els grups politics podrem posar a disposició de la Generalitat uns terrenys adequats per ubicar-hi les instal•lacions escolars, quan el Govern Català decideixi que ha arribat el moment de dur a terme l’actuació que no ens torni a passar de llarg com va succeir fa uns anys per falta de terreny assignat.
4) Política de suport a les Entitats i a les seves activitats, perfeccionament i seguiment del sistema objectiu de subvencions.
5) Continuar desplegant el Pla Integral de Turisme d'Alforja, seguim creient que el turisme pot arribar a ser una font d’ingressos molt important pel municipi.
6) Seguirem catalogant i protegint els béns culturals d'interès local. S’ha de protegir el nostre patrimoni!
7) Posarem tot el nostre esforç en la preservació del Medi Natural del nostre terme, lluitant per la implantació del Parc Natural de les Muntanyes de Prades e impedirem amb decisió la ubicació de centrals eòliques dins la zona del futur parc.
Posarem tot el nostre empeny en la protecció de les nostres muntanyes, valls, rieres, flora i fauna.
Exigirem finalment uns límits clars de creixement a la pedrera actualment instal•lada al poble. I serem nul•lament receptius a noves propostes.
8) Construcció si es troba el finançament adequat, de un nou dipòsit municipal d’aigua.
9) Les nostres urbanitzacions, amb el consens desitjat, es continuaran recepcionant per parts, a mesura que es vagin donant les condicions adequades per poder-ho fer, per aconseguir integrar-les al poble, amb els mateixos drets i deures que els habitants del nucli. Tornarem a proposar un regidor específic que sigui l'enllaç directe amb els habitants de les urbanitzacions.
10) Seguirem col•laborant en totes les campanyes socials endegades, donacions de sang, campanyes solidaries, acompanyant i fent fàcil el contacte amb la sanitat de la gent gran, així com continuant el suport a la feina de les residències d'avis, sobretot del Casal, de la que l'Ajuntament forma part del Consell d'Administració.
11) Seguirem treballant i col•laborant estretament amb els cossos de seguretat, sobretot Mossos d’Esquadra tal i com venim fent fins ara, per intentar evitar episodis de inseguretat ciutadana. També reforçarem i potenciarem la Protecció Civil en lo que fa referència a plans d'emergència, protecció preventiva de les persones i els bens.
12) Lluitarem fermament contra els incívics, per nosaltres la tranquil•litat de la vil•la és primordial.
13) S’ha de millorar en la neteja del municipi, principalment en zones conflictives com els contenidors soterrats o el de voluminosos. S’ha d’estar atent al nivell sonor dels vehicles de recollida.
14) Seguirem com fins ara recolzant, potenciant i assessorant en tot lo que es pugui, a tots els emprenedors, els joves i els més antics, ja siguin petits comerciants o industrials.
15) Acabarem de desenvolupar i potenciar l’ús de les tecnologies 2.0 que ja estan parcialment en marxa, hem refereixo a la nova web municipal i a la xarxa wifi gratuïta instal•lada en diverses zones públiques del poble i que funcionarà paral•lelament a una xarxa de pagament potent i fiable a uns preus molt competitius.

Aquests quinze punts, a banda dl dia a dia, seran els nostres objectius prioritaris per la legislatura 2011/2015.

Son punts relativament fàcils d’aconseguir i molt profitosos per la ciutadania si tots en posem d’acord

I per acabar vull afegir que el nostre grup seguirà donant suport, com hem fet aquests darrers 4 anys, a qualsevol iniciativa que vingui d'arreu del país i necessiti la nostra ajuda, vagi destinada a preservar la nostra cultura, la nostra identitat o per tal de seguir avançant cap a la independència del nostre país, de Catalunya."


Dit axó, pel poble i per vosaltres, voteu-nos!
ALFORJA ARA TOTS!

Moltes gràcies!

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Una presentació molt maca.
La escenografia molt bé, molt treballada.
La sala plena.
El candidat, un home afable i discret que ha madurat molt políticament aquests darrers 4 anys.
El discurs impecable, sense criticar ningú i sense estripar.
La estratègia del ara tots! agrada.
Aneu molt bé.
Els vots de casa (5), ja els teniu.
Endevant nois!

Anònim ha dit...

Seugurament en aquests 4 anys heu pecat de "novatos" i amb la crisis no heu pogut portar a terme molts dels projecte que haguéssiu volgut però teniu encara molt camí per endavant i una il.lusió que tot i els entrebancs mai us ha faltat. La vostra aposta és forta i arriscada però per primera vegada esteu plantant cara al bipartidisme del nostre poble i esteu convencent-nos que la unió és el millor i sobretot en temps de crsis econòmica, és el millor no per ERC sinó pel poble, admirable! Bona aposta, molta sort!!!

Anònim ha dit...

Si hi ha algú que pot posar a tots els grups a una, aquest és sens dubte el Sendo.
Ara que no s'engany, els egos son molt forts, i l'odi entre ells és ferotge.
Caldrà molta mà "esquerra" i paciència per posar tothom a remar a la mateixa direcció.

Anònim ha dit...

"I aquests son els nostres cavalls de batalla prioritaris per el període 2011/2015:

1) Aprovació definitiva de un POUM sostenible, ben dissenyat i en el que tots els grups es sentin a gust."

Qui error no son els grups qui estenen que sentir a gust senyor sino les persones que viuen i a les que poden afectar les decisions.
Pero no esta firmat ja el POUM?
La moral s'esgrimeix quan s'està en l'oposició, la política, quan s'ha obtingut el poder.
La política és la conducció dels assumptes públics per al profit dels particulars.

Anònim ha dit...

"" "I aquests son els nostres cavalls de batalla prioritaris per el període 2011/2015:

1) Aprovació definitiva de un POUM sostenible, ben dissenyat i en el que tots els grups es sentin a gust."

Qui error no son els grups qui estenen que sentir a gust senyor sino les persones que viuen i a les que poden afectar les decisions.
Pero no esta firmat ja el POUM?
La moral s'esgrimeix quan s'està en l'oposició, la política, quan s'ha obtingut el poder.
La política és la conducció dels assumptes públics per al profit dels particulars.

15 de maig de 2011 23:36 ""

Magi, tu per aqui?

Anònim ha dit...

Anonim de les 23:36;

Els grups politics son els legitims representants de les persones, que al cap i a la fi son els que els han votat.

El POUM no esta firmat, (no es firmen els POUMS), esta aprovat provisionalment subjecte encara a modificacions i a la aprovacio definitiva per part de Urbanisme de la Generalitat.

Bon intent.

Magí ha dit...

23:43, Ara si que soc Aquí ,