dijous, 28 de maig del 2009

Connecta’t a la TDT !!

A partir del 31 de desembre d’enguany, és a dir, d’aquí una mica més de nou mesos, es produirà l’apagada analògica a tots els canals estatals, nacionals i locals. Això vol dir que, si no disposem d’un aparell de televisió amb descodificador de TDT (extern o integrat en el mateix aparell), NO podrem continuar veient la televisió.
La Televisió Digital Terrestre (TDT) és el sistema de difusió digital del senyal de televisió que substituirà la difusió analògica tal i com la coneixem ara, la qual desapareixerà totalment. La televisió digital és també un servei de televisió gratuït, com el d’ara, però amb més qualitat, amb més canals disponibles i amb més oferta en català.
Per rebre-la, cal tenir en compte tres factors: ser en zona de cobertura, tenir la instal·lació adaptada i disposar d’un descodificador. Alforja és en zona de cobertura i, per tant, ja tenim les condicions tècniques exteriors per rebre el senyal digital sense problemes.
Cal però, que adaptem l’antena del nostre edifici si vivim en una comunitat de veïns i que, a més, incorporem al nostre TV un descodificador digital, si és que no venia integrat en el mateix aparell. Els descodificadors TDT no són gaire cars i, de fet, la majoria d’aparells de TV nous ja el porten integrat sense cap problema.

Recordeu, doncs, que abans de finals d’any és necessari adaptar l’aparell de televisió: NO cal comprar-ne un de nou, sinó afegir-hi un aparell descodificador del senyal.

A la pàgina www.tdt.cat de la Generalitat hi podem trobar informació complementària i un cercador de zones de cobertura de la TDT.