divendres, 26 de febrer del 2010

Esquerra arrenca el compromís del president de la Generalitat d'escoltar la veu del territori en el desplegament de les ZDP



El Grup Parlamentari d'Esquerra ha demanat al president de la Generalitat que recondueixi el procés de desplegament de les Zones de Desenvolupament Prioritàries (ZDP) que està elaborant el Govern i consensuï el nou pla eòlic amb el territori per garantir-ne l'èxit. La portaveu d'Esquerra al Parlament, Anna Simó, ha manifestat que un dels canvis més importants introduïts a partir del Pla de l'Energia és el canvi de sistema d'autorització de parcs eòlics, com ‘una forma de racionalitzar i consensuar la necessària implantació d'energia eòlica al nostre país, fet positiu i que no només vam impulsar i al qual vam donar i donem suport, sinó que hem estat reclamant del 2006 ençà'. Simó ha recordat al president José Montilla que ‘Esquerra va impulsar ja en el Pacte del Tinell l'elaboració del Pla de l'Energia i es va fixar l'objectiu d'energia eòlica fins els 3.500 MW per al 2015', fita que des d'Esquerra es considera assolible.

Per Simó, aquest canvi de model es va fer per superar tant com fos possible els errors anteriors i ha exposat que, des d'un primer moment, ‘Esquerra hem alertat que una qüestió com aquesta només podia ser desenvolupada des d'una interlocució acurada amb el territori', insistint fins al darrer moment que s'entengués que ‘si aquest desplegament no sortia amb un consens territorial ampli, es posava en entredit el seu èxit' i, per tant, la planificació eòlica del Govern i el compliment dels seus objectius, compartits per Esquerra. Per això, Simó ha lamentat ‘el termini de menys de 10 dies per presentar al·legacions que tenen els ajuntaments, i no és això el que tots els que creiem en l'energia eòlica volem'.

Anna Simó ha recordat que els informes ambientals que acompanyen les ZDP conclouen, com en el cas de la Terra Alta, que l'entorn immediat de la ZDP està afectat per un important nombre de projectes amb autorització administrativa, que coincideix una acumulació d'impactes i projectes en un espai reduït que reclamen la necessitat d'avaluar abans de continuar la tramitació de la ZDP per l'afectació paisatgística i ambiental important per a tota la comarca. Com la Ribera d'Ebre, en què es reclama estudiar detalladament si la comarca pot acollir una càrrega de massificació com la que quedaria d'implementar-se. I això és extrapolable a altres comarques. I ha reclamat que s'escolti el territori: ‘no és el "no", és el "sí" a la implantació eòlica amb propostes alternatives, com ara concentrar els parcs eòlics en el corredor de les infraestructures de l'AP-7 i A-2 per no perjudicar més el territori com han acordat el 75% dels alcaldes de l'Alt Empordà'.

Davant d'aquestes consideracions formulades pel Grup Parlamentari d'Esquerra, el president de la Generalitat s'ha compromès a escoltar els municipis afectats per les ZDP abans de tancar definitivament el mapa de desplegament d'energia eòlica a Catalunya.

28F- Avui SI que decideixes!!

dijous, 25 de febrer del 2010

dilluns, 22 de febrer del 2010

Desplegada una gran Senyera al cingle Blanc



La Plataforma "Alforja Decideix", del Baix Camp, ha desplegat una gran senyera al Cingle Blanc, al nord de la població i que es pot visualitzar des de gran part de la comarca. És un dels actes preparatius de cara a la consulta sobre la independència de Catalunya del pròxim 28 de febrer.

Font i foto: Avui.cat

dissabte, 20 de febrer del 2010

Vot anticipat



"Alforja Decideix".
Avui vot anticipat a la Casa de Cultura.
El compte enrere ha començat!

divendres, 19 de febrer del 2010

Futbol per a la Independència

Una Senyera per a la Independència

La heràldica municipal, al Consell Comarcal.


Foto: Il·lu Gonzalez.

Conferencia col•loqui sobre la heràldica municipal del Baix Camp, a càrrec del prestigiós especialista, Senyor Armand de Flavià, assessor heràldic de la Generalitat de Catalunya.
El acte molt ben organitzat i molt entretingut, va ser presidit per el Senyor Carles Bassaganya (ERC), Director General d’Administració Local. El Senyor Francesc Tarragona (ERC), Director dels Serveis Territorials de Governació i Administracions Públiques a Tarragona. I finalment qui actuava d’amfitrió, el Senyor Josep Masdeu, President del Consell Comarcal del Baix Camp.
Al finalitzar l’acte, el Consell ens va oferir un petit refrigeri, on varem tenir ocasió de parlar amb l’Armand , de l’escut d’Alforja i de com podria ser la bandera que fa 2 anys que tenim pendent d’aprovar.


Foto: Il·lu Gonzalez.

dijous, 18 de febrer del 2010

LES CONSULTES POPULARS I EL DRET A DECIDIR



Aquest proper divendres, 19 de febrer de 2010 a les 8 del vespre a la Casa de Cultura.
Conferència col.loqui "Les Consultes Populars i el Dret a Decidir", amb Carles Mora, Alcalde d'Arenys de Munt i promotor de les consultes sobre la Indepèndecia.
Hi intervindrà també en Joan Arandes, alforjenc i promotor de la consulta a Palau d'Anglesola.