dimecres, 30 de desembre del 2009

Ja tenim guanyadora!



Ja tenim guanyadora, del televisor de 42", premi corresponent al sorteig de la campanya promocional.
"Per Nadal, pensa en el comerç local".

La portadora del tiquet número 12.200, és la Sra Angela Llorach Ribas.

Ben aviat esperem tenir la foto i les declaracions de l'afortunada.

Felicitats!!

dimecres, 23 de desembre del 2009

Sorteig del televisor de 42", corresponent al premi de la campanya comercial, "Per Nadal, pensa en el comerç local".

Exhaurit el termini del número guanyador (3158), per fer efectiu el premi.
És procedeix a validar el primer número reserva, 12.200, repartit a la Fleca Queralt.
El nou guanyador, te fins el dia 30 de desembre de 2009, a les 12 del migdia, per posar-se en contacte amb l’Ajuntament.

dimarts, 22 de desembre del 2009

L’independentisme avança fins a quedar-se a un punt de la majoria



Un matrimoni cada vegada més mal avingut, en què les opinions ja són gairebé sempre discrepants, és la imatge que potser defineix millor les actuals relacions entre Catalunya i la resta d’Espanya. A idèntica pregunta, resposta diametralment oposada. És el retrat que ofereix el Baròmetre d’hivern d’EL PERIÓDICO. La majoria dels espanyols (50,6%) consideren que el castellà està discriminat a Catalunya... Els catalans (81,4%) opinen que no. La majoria dels catalans (83,6%) ­creuen que Catalunya és solidària amb la resta de les autonomies... Els espanyols (51,7%) diuen que no. El divorci comença a ser, per a una de les parts, la solució inevitable. El 39% dels catalans votarien avui a favor de la independència de Catalunya. ¿En contra? El 40,6%.
La sorpresa, en qualsevol cas, és la resposta a una pregunta molt directa: «Si demà se celebrés un referèndum sobre la independència de Catalunya, ¿hi votaria a favor?». Un empat tècnic entre partidaris i detractors és la foto que ofereix el Baròmetre elaborat pel GESOP.
La desafecció temuda pel president, José Montilla, ha escalat, tenint en compte anteriors enquestes, un nou vuitmil. Altres estudis, com el del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat, cartografien cims independentistes més modestos (31%, l’últim). La diferència està en el fet que el CEO ofereix un ventall que inclou des de l’autonomia fins a la independència, passant per l’Espanya federal. Davant la disjuntiva independència sí, independència no, les forces s’equilibren.

LÒGICA CONVERGENT / Els partidaris de respondre a Espanya amb un sí a la independència varien, lògicament, en funció de les simpaties polítiques. Ho són pràcticament tots els votants d’Esquerra (97,5%) i, també, el 56,9% dels simpatitzants de CiU. La particular estratègia d’equidistància que en aquesta matèria practica la cúpula de CDC resulta molt menys estranya tenint en compte aquests percentatges.

INDEPENDENTISTES POPULARS / ICV-EUiA té entre els seus votants el 36,4% dels partidaris de la secessió. El PSC no queda immune al fenomen (30,1%). Més singular resulta que entre els que van votar el PP en les últimes eleccions hi hagi un 9,8% de partidaris del sí a la independència.
Les causes que han fet augmentar la desafecció fins al precipici de la secessió poden ser variades, però no distingeixen entre joves i adults, homes i dones. Només la dimensió del municipi de residència marca una pauta. Així, com més petita és la localitat, més gran és la sensibilitat independentista.
¿I quines són aquestes causes? El mateix Baròmetre ofereix elements d’anàlisi. El 52,8% dels catalans consideren que Catalunya és una nació. El 42,6% opina que no. La mateixa pregunta formulada a la resta d’Espanya obté una resposta radicalment diferent. El 80,1% dels espanyols que resideixen en altres comunitats autònomes neguen aquesta definició per a Catalunya. Madrid, amb el 87,5%, encapçala la classificació. Només a Euskadi troben àrnica els defensors del terme nació per a Catalunya.
Per simpaties polítiques, els ­votants del PP (90,6%) i UPD (91,6%) són els més ferms a l’hora d’assegurar que no hi ha més nació que l’espanyola.

Font:El Periódico.cat

Nova reunió de la plataforma "Alforja Decideix"



Segona reunió de la plataforma "Alforja Decideix", a la Casa de Cultura.
A banda de nombrosos particulars, avui han confirmat la seva adhesió a la plataforma, una gran part de les entitats culturals i esportives d’Alforja.
Les comissions han començat a treballar en els diferents aspectes de l’organització de la consulta popular.
Això, ja no hi ha qui ho pari.
Tu també hi pots participar activament:
alforjadecideix@gmail.com

dissabte, 19 de desembre del 2009

Sorteig del televisor de 42”, corresponent al premi de la campanya comercial “Per Nadal, pensa en el comerç local”.




Sorteig de la promoció “Per Nadal, pensa en el comerç local”, organitzat per la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Alforja i amb el patrocini de la Secretaria de Turisme i Comerç de la Generalitat de Catalunya.

La campanya s’ha dut a terme sense incidències, s’han repartit 15000 números, entre els 20 establiments participants.

L’extracció com marcaven les bases del sorteig, s’ha fet de la següent manera:
-Extracció del numero guanyador, 3158, repartit al bar Cal Flanxo, ara el guanyador te fins el dia 23/12/09 a les 12 del migdia per presentar el tiquet.
En el cas de no sortir guanyador, es validarà el primer tiquet reserva, 12200. El guanyador tindrà fins el dia 30 de desembre de 2009 a les 12 hores per a reclamar el premi.
En el cas de no tenir guanyador, es validarà el segon tiquet reserva, 6789. El guanyador tindrà fins el dia 7 de gener de 2010 a les 12 hores, per reclamar el premi.
En el cas de no tenir guanyador, es validarà el tercer tiquet reserva, 6450. El guanyador tindrà fins el dia 14 de gener de 2010 a les 12 hores, per reclamar el premi.
En el cas de no tenir guanyador, es validarà el quart tiquet reserva, 164. El guanyador tindrà fins el dia 21 de gener de 2010 a les 12 hores, per reclamar el premi.
En el cas de que no surti cap guanyador, es declararà el premi desert.

Felicitats al guanyador!!

dimarts, 15 de desembre del 2009

Alforja protagonista a Canal Reus TV.

Amb motiu de la nevada d’aquesta nit, Canal Reus TV ha desplaçat una unitat mòbil, per cobrir la noticia.
Ho podeu veure, mirant:


http://www.canalreustv.cat/noticies/detall.php?id=1422

dilluns, 14 de desembre del 2009

Comunicat de "El Baix Camp Decideix", Balanç de les Consultes del 13-D


Mar Rodriguez (Almoster Decideix), Sergi Puig (Montbrió Decideix), Biel Ferrer (Òmnium Baix Camp), Josep Rabascall (Maspujols Decideix).


Ja ha arribat el 14 de desembre. Avui toca fer balanç del que va significar la jornada d’ahir, una jornada històrica, sense precedents. El 13 de desembre serà recordat com un dia d’afirmació cívica, democràtica i nacional del poble català, que es va mobilitzar com mai fins ara ho havia fet. Milers de voluntaris i voluntàries han fet possible que més de 700.000 catalans i catalanes tinguessin dret a expressar la seva opinió a les urnes instal·lades a més de 160 municipis.

Hi ha hagut varis factors que han repercutit negativament en la participació: no s’ha pogut arribar a tota la població per la impossibilitat de disposar del cens electoral, la qual cosa també ha fet que molta gent es quedés sense poder votar per no disposar de l'adreça actualitzada al DNI ni del certificat d’empadronament. A més, el ressò mediàtic ha estat en la majoria dels casos molt discret.

Malgrat tot, avui hem de parlar d’èxit rotund de les consultes. Èxit de participació electoral i èxit de participació de voluntaris en l’organització dels referèndums. Sens dubte, les causes d’aquest èxit cal buscar-les en el gran cansament que provoca l’espera de la sentència del Tribunal Constitucional i en el desencontre constant entre Catalunya i Espanya. Però, sobretot, ha estat la il·lusió i la feina abnegada de moltes persones que, des de l’anonimat, volen contribuir a l’avenç del país amb l’organització d’aquestes consultes populars els que han fet possible aquesta gran fita. El poble ha decidit agafar les regnes del seu futur, i això ja no pararà. Al carrer hi ha ganes de treballar per la llibertat. Com s’explica, si no, tota aquesta mobilització massiva?

D’Arenys de Munt fins a Barcelona, passant pel Baix Camp i arribant a tots els racons de la nostra terra, està sorgint cada dia més i més gent disposada a sacrificar el seu temps lliure per treballar per l’avanç polític de la nostra Nació. És gent que, de manera espontània, s’adona que no pot restar aliena a aquest moment històric. Gent que creu que només amb un Estat dels catalans i de les catalanes, podrà afrontar els reptes de futur, els reptes socials, econòmics, de gènere, d’immigració i de cultura. Gent valenta que vol un futur millor per a ells i per als seus descendents. Gent anònima que no busca sortir a la foto, sinó una cosa tan senzilla com viure en un país normal.

Qui vulgui minimitzar les consultes, qui les vulgui vendre com una moguda dels "quatre gats de sempre", qui trivialitzi el moviment d’alliberament del nostre país, qui vulgui negar el dret inalienable a decidir del nostre poble, qui digui que hi ha coses més importants, qui simplement vulgui girar la cara i no veure la realitat, haurà d’explicar com és possible que des de la societat civil s’hagi pogut endegar un procés de participació ciutadana d’aquest abast, sense precedents a nivell mundial.

Montbrió, Almoster i Maspujols són els 3 primers pobles de la nostra comarca que s’han sumat al moviment nacional per les consultes. Però això només és el principi. A l’Aleixar, Alforja, Castellvell, Les Borges del Camp, Riudecanyes, Riudecols, Riudoms i Vilaplana i altres pobles ja estan movent fitxa. També, evidentment, hem de parlar de Reus, on molta gent valenta està disposada a afrontar el repte d’organitzar la consulta de més abast poblacional després del projecte que hi ha a Barcelona.

Tant de bo les il·lusions de tota aquesta gent es facin realitat i es pugui organitzar una consulta a cada poble i ciutat. O, encara millor, tant de bo aviat estiguem parlant del gran referèndum vinculant d’autodeterminació de la nostra Nació. Per dignitat, volem ser ja un país normal.

EL BAIX CAMP DECIDEIX

diumenge, 13 de desembre del 2009

La plataforma "Alforja Decideix", present a les consultes d'Almoster i Maspujols.


Maspujols

Alguns membres de la plataforma “Alforja Decideix”, s'han desplaçat a Almoster i Maspujols, per donar suport a les consultes del 13-D.


Almoster

dissabte, 12 de desembre del 2009

Creada la plataforma "Alforja Decideix"




Aquest dissabte al vespre, s’ha dut a terme la reunió, per crear la plataforma “ Alforja Decideix”.
La reunió, on han assistit gent de diferents partits polítics, així com varies associacions i particulars ha estat força concorreguda i animada.
S’han començat a crear les diferents comissions encarregades de l’organització de la campanya, la tresoreria, comunicació etc...
El dia 21/12 a les 10 de la nit, a la Casa de Cultura, es torna a convocar la plataforma per acabar de polir les comissions.
Tothom hi serà benvingut/da.

diumenge, 6 de desembre del 2009

Convocatoria Reunió



El poble d’Alforja vol, com tants altres pobles del país, fer un referèndum sobre la independència de Catalunya.
Ja sabem que això no té valor legal, però sí que ens servirà per saber on és el nostre poble respecte a aquesta qüestió i com podríem respondre en un futur ( esperem que no gaire llunyà) quan poguem fer-lo amb valor legal.
Per tal de poder-lo preparar, necessitem ser el major número possible de ciutadans.
Així doncs, si voleu col·laborar en preparar-lo, o simplement donar-li suport, veniu el dia 12 de desembre a les 7 de La tarda, a la Casa de Cultura (2on pis Sala de Reunions), per dur a terme la primera reunió que ens permetrà començar a treballar i constituir una plataforma a través de la qual ho portarem a terme.
Moltes gràcies a tots i totes.

divendres, 4 de desembre del 2009

Interior prohibeix les manifestacions de la Falange el 13 de desembre



S'ha proposat que es facin un dia abans per evitar incidents.

El Departament d'Interior ha notificat que no autoritzarà les manifestacions que la 'Falange Española' volia fer el dia de les consultes independentistes, el 13 de desembre. Interior, però. les ha avançat un dia per evitar incidents.
Segons va informar el Ministeri d'Interior la decisió s'ha pres després d'un informa policial dels Mossos d'Esquadra, que alertava del risc d'aldarulls i a les objeccions fetes pels ajuntaments dels municipis on es faran les consultes i on Falange es volia manifestar.
En la consulta d'Arenys de Munt, el 13 de setembre, Interior sí que va autoritzar la manifestació incialment, però les protestes i el risc de la manifestació van fer que canvies de data la concentració. Tot i això, la Falange va recórrer la decissió i finalment es va permetre que la concentració es fes el mateix dia que la consulta. En aquest sentit, caldrà veure si el partit d'extrema dreta recorre de nou la decissió d'Interior.
La Falange Española va comunicar al departament d'Interior de la Generalitat la seva intenció de manifestar-se el 13 de desembre, coincidint amb les consultes sobre la indepèndencia que es faran a diversos municipis del Camp .

Font: Reusdigital.cat

dijous, 3 de desembre del 2009

Una macroenquesta preveu la victòria del sí a la independència




Per sobre de tot, democràcia. Els ciutadans de Catalunya consideren que el seu país pot decidir el propi futur polític sense limitacions, sempre que es respectin els procediments democràtics. No només això, sinó que, per primera vegada, hi ha constància demoscòpica que la victòria del sí és perfectament possible. Ho demostra un macrosondeig encarregat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) a l'Institut DYM, al qual ha tingut accés l’AVUI, que ofereix uns resultats demolidors: un espectacular 83% dels 2.614 enquestats creuen que Catalunya ha de tenir dret a decidir lliurement i democràticament el seu futur polític, mentre que els que s’hi declaren en contra no arriben al 15% del total. La xifra estrella, però, és el 50,3% dels ciutadans que responen que, en el cas d’un referèndum sobre la independència de Catalunya, votarien afirmativament. Crida l’atenció, en aquest sentit, que només un 17,8% tenen decidit que, davant l’urna, prendrien la papereta del no. En aquest cas, els que es declaren abstencionistes són un 24,6% i només un 7,2% entren en l’apartat del No ho sap / No contesta.

‘Sí’ racional, ‘no’ emocional
De tota manera, l’enquesta, que ha tingut el suport del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis, que depèn de la Generalitat, ofereix resultats imprevistos. Els principals motius dels partidaris del sí addueixen un cert percentatge de resultats emocionals –com, per exemple, un 29,6% que confessen que pateixen un fort cansament respecte a Espanya–, però combinats amb d’altres de tipus econòmic i de relació amb l’a¬profundiment democràtic. Curiosament, en canvi, el grup que més apel•la als sentiments és el dels que votarien en contra de la independència. La immensa majoria introduiria la papereta del no, segons l’estudi, bàsicament per sentiment o convicció personal. Hi ha més sorpreses encara en l’apartat de la percepció de la independència com a possibilitat. Per origen dels enquestats, són els nascuts fora d’Europa els que creuen que aquest escenari és probable. De fet, són els únics que confien que la independència de Catalunya serà tangible algun dia. Un 50,2% consideren que això passarà en una data sense determinar i només un 42,1% consideren que aquest escenari no es donarà mai. A partir d’aquí, com més proximitat a Catalunya, menys es creu en la possibilitat que s’arribi a disposar d’un Estat propi. Els originaris de la resta d’Europa i d’Espanya afirmen que Catalunya no serà mai independent en uns percentatges que superen el 50%. Però són els catalans de naixement els que veuen menys clar que el seu país esdevingui mai un Estat. No¬més s’ho creuen un 28,1%, per un contundent 63% que asseguren que això no passarà ni ara ni mai. És a dir, haver nascut a Catalunya disminueix molt la convicció en les prediccions independentistes i, per contra, els ciutadans provinents d’altres llocs se sorprenen menys del fet que un procés d’aquest tipus sigui possible.

Cau un mite
L’estudi està fet sobre un mapa de sis vegueries. Per territoris són les comarques gironines les que aportarien més vots afirmatius (64,5%). A poca distància se situa la vegueria de les comarques centrals, amb un 64,2% de partidaris del sí. Les Terres de l’Ebre (63,4%) també hi votarien favorablement, així com les de Ponent (56,3%). Per sota del 50% només hi ha dues vegueries, la del Camp de Tarragona, amb un 47,2%, i la de Barcelona, que baixa fins al 46,3%. Cal dir, però, que el sí seria l’op¬ció guanyadora a tot arreu i que és Tarragona (25,9%) i no pas Barcelona (19,8%) la que registra un percentatge més alt de partidaris del no a la independència de Catalunya. Cauen els mites.

FITXA TÈCNICA
Recollida de la informació: enquesta telefònica assistida per ordinador (C.A.T.I).
Dates del treball de camp: del 14 de setembre al 2 d'octubre de 2009.
Univers: població de 15 a 74 anys (ambdós inclosos).
Àmbit: Catalunya.
Mostra final: 2.614 entrevistes.
Error mostral: ±2% calculat per a un nivell de confiança del 95,5% i sota el supòsit de màxima indeterminació estadística (p=q=50) segons la fòrmula d'errors mostrals per universos infinits.


Font: Diari Avui

dimecres, 2 de desembre del 2009

Esquerra demana a Interior que prohibeixi les concentracions falangistes el 13D


Davant la sol·licitud feta per la Direcció General de Policia als ajuntaments on es celebraran consultes el proper dia 13 de desembre, sobre la manifestació sol·licitada per la Falange en aquests municipis, Esquerra demanarà al departament d'Interior, a través dels seus alcaldes i regidors en aquests consistoris, que no autoritzi aquestes concentracions.

El secretari de política municipal d'Esquerra, Marc Sanglas, ha explicat avui que "no sembla recomanable que coincideixin en el temps i lloc ambdues convocatòries; més tenint en compte que la manifestació prevista per la Falange sorgeix com a resposta a la convocatòria massiva de consultes populars per la independència, i només s'ha sol·licitat en aquells municipis que la duran a terme. És previsible la voluntat de la Falange d'alterar el normal funcionament d'una jornada democràtica i que es preveu festiva, com ja va passar a Arenys de Munt el 13 de setembre".

Per això, i "tenint en compte la legitimitat de les consultes populars convocades amb anterioritat", Sanglas ha declarat que "per garantir la llibertat d'expressió i amb la voluntat que ningú es vegi coartat a l'hora de poder exercir amb plena normalitat els seus drets, i per no alterar l'ordre públic, creiem més convenient l'ajornament de l'acte convocat amb posterioritat, que en aquest cas és el de la Falange".

Així doncs, Esquerra reclama a Interior que "amb la finalitat de poder compatibilitzar l'exercici dels drets dels participants de la consulta popular i alhora dels manifestants de la manifestació convocada a posteriori, s'ajorni per a un altre dia la manifestació convocada per la Falange Española de las JONS".