divendres, 26 de juny del 2009

Xerrada de la Subdelegada del Govern, Sra. Teresa Pallarès

Convidada per l’Ajuntament i dins dels actes de la setmana cultural de l’Associació de Dones, ahir va tenir lloc a la Casa de Cultura la xerrada de la Subdelegada del Govern Central, la senyora Teresa Pallarès.
En un agradable to de complicitat amb el públic majoritàriament femení que omplia la sala, la Sra. Pallarès va explicar, sense tecnicismes, les tasques que realitza la Subdelegació del Govern. Aquestes tasques són molt diverses i van des la gestió de diverses infraestructures (carreteres de l’estat, port, aeroport, ferrocarril), el control de l’estrangeria a través de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, el manteniment mediambiental de costes i platges i la supervisió de les centrals nuclears, fins a la necessària coordinació entre les diverses administracions del territori (municipal, Generalitat, govern central).
Va parlar també de la inversió que el Fons Estatal d’Inversió Local està realitzant a Alforja en concret les actuacions que s’estan duent a terme a la Sala rodona del Parc i a l’edifici de l’Ajuntament. La subdelegada va avançar que està previst que, l’any vinent, hi hagi una segona línia de subvencions, que hauran de dedicar-se a qüestions més concretes, com poden ser els temes relacionats amb la dependència (adequacions arquitectòniques incloses), els projectes de sostenibilitat mediambiental i les noves tecnologies.
Després de l’explicació més formal, la subdelegada va parlar de la seva experiència com a dona al capdavant de la supervisió d’organismes on els homes són majoria. Va insistir en el deure de les dones de deixar palesa la feina tan important que es fa a casa, mantenint i educant la família, i en la importància de l’equilibri personal i de la flexibilitat, tant en l’àmbit professional com en el particular.

diumenge, 21 de juny del 2009

Exposició de l´Associació de Dones d´Alforja

Inaugurada a la Casa de Cultura amb força èxit de públic, l’exposició organitzada per l’Associació de Dones d’Alforja.
Els parlaments va anar a càrrec de la Presidenta de l’Associació i del Regidor de Turisme i Comerç, que van ser acompanyats en tot moment per altres membres del consistori.
La mostra és un ampli repàs de tots els treballs fets a lo llarg del curs passat.
Punta de coixí, patch, ganxet, malla, o pintures, son les principals labors, que es poden admirar des d’avui i fins el dia 28 de juny, en horari de 6 a 8 de la tarda.

dissabte, 20 de juny del 2009

Adam Manyé, nou president de la Federació del Camp de Tarragona

Adam Manyé Sardà, actual director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació a Tarragona, és des d’ahir el nou president de la Federació d’Esquerra Republicana de Catalunya al Camp de Tarragona, després que ahir a la nit fós elegit per la militància en el congrés extraordinari celebrat al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Manyé era l’únic candidat a presidència presentat i ha rebut el 78 % de vots afirmatius, per 22 % de vots en blanc.

dijous, 18 de juny del 2009

A ALFORJA L'ESTIU ÉS VIU







Durant aquests dies arrivará a les vostres cases un triptic amb el calendari d'activitats previstes durant l'estiu. Aquest tríptic està pensat com eina de consulta i sembla que pot ser força pràctic.
Les activitats son les que les diferents entitats alforgenques que han volgut han fet arrivar a la regidoria de cultura i només hi ha l'activitat, la data, el lloc i l'entitat que l'organitza.

Com és llògic totes les entitats és reserven el dret de modificar, anul·lar o afegir els actes que creguin convenients.

dimecres, 17 de juny del 2009

Presentació INFOCAT 2009

Els responsables de les Àrees de Medi Ambient i Seguretat de l´Ajuntament d´Alforja, han assistit a la jornada informativa,
organitzada per la Direcció General de Protecció Civil, a la Seu del Centre d´Emergències de Catalunya a Tarragona, CECAT.

La Directora dels Serveis Territorials del Departament d´Interior, Relacions Institucionals i Participació de Tarragona, ha donat pas
als comandaments de Protecció Civil, Bombers, Agents Rurals i Mossos d´Esquadra, que han explicat en que consisteix el Pla Especial d´Emergències per Incendis Forestals de Catalunya, Infocat 2009,
així com dels recursos previstos per l’actual campanya.

Enllaç Pla Alfa de Medi Ambient, sobre riscos d’incendis forestals a Catalunya:
http://mediambient.gencat.net/cat/el_medi/incendis/mapa_pla_alfa.jsp

dilluns, 8 de juny del 2009

Avis a tota la militància!

Camp de Tarragona


Congrés Extraordinari de la Federació Regional d’Esquerra del Camp de Tarragona, que tindrà lloc el divendres dia 19 de juny de 2009, a dos quarts de 8 del vespre en primer convocatòria i a les 8 del vespre en segona, a la Sala Eutyches del Palau de Congressos de Tarragona (carrer Arquitecte Rovira, 2).
Ordre del dia:
1- Elecció de la Mesa
2- Aprovació de l’ordre del dia
3- Lectura i aprovació, si s’escau, de l’acta del Congrés Regional anterior
4- Informe de la Gestora regional sortint
5- Informe econòmic
6- Presentació de les candidatures a la Presidència Regional
7- Elecció de la Presidència Regional
8- Elecció de la Permanent Regional
9- Torn obert de paraules
Us esperem a tots/tes.

diumenge, 7 de juny del 2009

Resultats Alforja, Europees 2009.

S’ha acabat l’escrutini corresponent a les eleccions europees realitzades el dia d’avui. Sobre un total de 1417 electors convocats, els vots emesos han estat 543, cosa que representa un 38,32 % de participació.

El resultats per candidatures són els següents:
PSC 180
CiU 135
ERC 82
PP 63
Iniciativa per Catalunya-Verds 12
Iniciativa Internacionalista 10
Grup Verd Europeu 6
Partit Antitaurí (PACMA) 5
Por un mundo más justo 3
Libertas-Ciudadanos Espanya 3
Andecha Astur 3
Revolta Global Esquerra Anticapitalista 2
Partit Republicà Català 2
Partido Comunista Pueblos España 1
Falange Auténtica 1
Blancs 26
Nuls 9
Si voleu comparar l'evolució dels resultats de convocatòries passades amb els d'avui, podeu visitar aquest enllaç del ministeri de l'interior.